Beter samenwerken in team

Een geolied team is van goudwaarde. Een gezonde groepsdynamiek ontstaat meestal niet vanzelf. Dat vraagt tijd en inspanning, zowel van iedere individuele medewerker als van de teamverantwoordelijke of manager. Er is echter een makkelijke manier om ook in jouw bedrijf de teamspirit een boost te geven.

Beter samenwerken door spel

Wil je het ‘beter samenwerken’  onder teamgenoten een handje helpen? Dat kan eenvoudig met amusementspellen. Zo werk je iedere dag aan een stimulerende teamgeest, want samen spelen is pure teambuilding: medewerkers leren elkaar kennen over afdelingsgrenzen heen. Netwerken groeien en het onderling vertrouwen ook. Dat resulteert in beter samenwerken en bevordert een goede werksfeer. En een goede werksfeer staat garant voor lagere afwezigheidscijfers en stress.

Imago & betrokkenheid

Als vertrouwen groeit, groeit ook de betrokkenheid. Betrokken medewerkers voelen zich deel van de organisatie: ze denken mee en nemen verantwoordelijkheid.

Die sfeer straalt ook af op de buitenwereld. Ontspannen medewerkers zijn mede-merkers die hun werkgever mee promoten. Dat is belangrijk, want talent kiest vandaag eerder voor een ideale werkplek dan voor een droomjob.

Gelukkige medewerkers zijn:

0x
minder ziek
0x
zo loyaal

Spelen op het werk zorgt naast beter samenwerken ook voor:

  • Betere werksfeer
    en meer motivatie
  • Sterkere teams
    met meer vertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel
  • Meer loyaliteit, sterkere employer branding voor jong talent, minder absenteïsme, betere samenwerking, meer productiviteit en meer plezier.

Take 5 and Play’s speciale selectie om beter samen te werken:

Samen kickeren in verschillende wedstrijdformules zorgt voor verbinding en makkelijkere samenwerking over afdelingsgrenzen heen. De snelle oog-handcoördinatie stimuleert het brein tot meer creativiteit.

Samen poolen geeft overstresste teams rust. De nodige techniek en inzicht zorgen ervoor dat de hersenen tijdelijk focussen op iets anders. Problemen die zich stelden worden nadien makkelijker opgelost. Een spel voor maximum vier spelers en ettelijke toeschouwers.

Darts vergt hoge concentratie en een goeie oog/handcoördinatie. Door de samenwerking tussen linker- en rechter hersenhelft wordt creativiteit gestimuleerd. Verschillende spelformules houden het afwisselend voor maximum 8 personen. Een plezant spel, dat ook spelers van verschillend kaliber perfect samenbrengt.

Golfbiljart wordt ook toppenbiljart, stoppenbiljart of topbiljart genoemd. Het is een zeer tactisch spel waar kracht alleen niet voldoende is: terwijl je aanvalt mag je de verdediging niet uit het oog verliezen. Het ontwikkelt dus ruimtelijk inzicht en het gebruik van effect.

Even focussen op iets anders dan het werk? Daar is de flipperkast ideaal voor. Het is een eerder individueel gebeuren, maar door de snelle bewegingen van bal en handen worden linker- en rechterhersenhelft gestimuleerd om samen te werken. Zo is er weer ruimte voor creativiteit. Bepaalde wedstrijdformules stimuleren bovendien samenspel.

Ontdek al onze spellen

Blog & nieuws

  • Boksbal als stress relief studenten

Bewegen is goed voor iedereen

1 februari 2021|

Of het nu rustig wandelen is of beuken op een boksbal, bewegen is goed voor iedereen. Studerende studenten even uit hun bubbel halen tijdens de blok, [...]

  • Exellys - Efficiënt werken en talent aantrekken

Efficiënt werken en talent aantrekken

15 november 2018|

IT-medewerkers vinden is vandaag een uitdaging. Toch slaagt Exellys erin om zo snel beloftevolle talenten te vinden, dat deze zomer een verhuis nodig was. Dé grote voorwaarde van Raf Seymus, CEO: op de nieuwe [...]

Naar blog & nieuws

Ontspannen klanten