Ontspanning op het werk

Burn-outs en stress op het werk. Bij uitstek dé beroepsziektes van de 21e eeuw. Onder het motto beter voorkomen dan genezen, is het belang van voldoende ontspanning op het werk niet te onderschatten. Een ontspannen werksfeer staat namelijk garant voor een goede werksfeer en dat vertaalt zich in gemotiveerde medewerkers.

Onspannende pauzes op de werkvloer

Amusementsspelen op het werk zorgen voor ideale pauzes waarin je actief kunt ontspannen. Leuk voor het spel op zich, maar ook voor je algemeen welbevinden! Ontspannen medewerkers hebben meer veerkracht en kunnen dus beter tegen een stoot.

Nieuwe collega’s leren kennen via ontspanning op het werk

Door samen plezier te maken leer je collega’s op een andere manier kennen. Dat draagt positief bij tot de algemene werksfeer. Bovendien ontmoet je via speltoestellen heel ongedwongen en gemakkelijk ook collega’s uit andere afdelingen – en dat is fijn als je later moet samenwerken.

Daarvoor heb je niet eens zoveel nodig: een hoekje in de kantine volstaat. En is er meer ruimte? Dan is the sky the limit en richten we desgewenst een speelhal in! Samen naar meer ontspanning op het werk!

Gelukkige medewerkers blijken:

0%
meer kans te maken op een promotie
0%
minder vaak moe te zijn op het werk
0%
meer te verkopen

Medewerkers die in hun pauzes kunnen spelen

  • Zijn meer ontspannen en veerkrachtiger
    zodat ze kunnen bijdragen aan een wendbaardere organisatie
  • Hebben een groter netwerk
    wat hen meer betrokken maakt en beter doet samenwerken
  • Komen liever werken en blijven makkelijker aan boord

Take 5 and Play’s speciale selectie voor meer ontspanning op het werk en werkplezier:

Samen kickeren in verschillende wedstrijdformules zorgt voor verbinding en makkelijkere samenwerking over afdelingsgrenzen heen. De snelle oog-handcoördinatie stimuleert het brein tot meer creativiteit.

Darts vergt hoge concentratie en een goeie oog/handcoördinatie. Door de samenwerking tussen linker- en rechter hersenhelft wordt creativiteit gestimuleerd. Verschillende spelformules houden het afwisselend voor maximum 8 personen. Een plezant spel, dat ook spelers van verschillend kaliber perfect samenbrengt.

Even focussen op iets anders dan het werk? Daar is de flipperkast ideaal voor. Het is een eerder individueel gebeuren, maar door de snelle bewegingen van bal en handen worden linker- en rechterhersenhelft gestimuleerd om samen te werken. Zo is er weer ruimte voor creativiteit. Bepaalde wedstrijdformules stimuleren bovendien samenspel.

Een arcade game speel je alleen, tegen jezelf of tegen de hoge scores van collega’s. De nostalgie naar eerste versies van Donkey Kong, Pac-Man of Mario Bros. spreekt velen nog aan: ze zijn intuïtief en makkelijk te spelen. Bijkomend voordeel? Ze brengen linker- en rechter hersenhelft terug helemaal in balans.

Ontdek al onze spellen

Blog & nieuws

  • Boksbal als stress relief studenten

Bewegen is goed voor iedereen

1 februari 2021|

Of het nu rustig wandelen is of beuken op een boksbal, bewegen is goed voor iedereen. Studerende studenten even uit hun bubbel halen tijdens de blok, [...]

  • Exellys - Efficiënt werken en talent aantrekken

Efficiënt werken en talent aantrekken

15 november 2018|

IT-medewerkers vinden is vandaag een uitdaging. Toch slaagt Exellys erin om zo snel beloftevolle talenten te vinden, dat deze zomer een verhuis nodig was. Dé grote voorwaarde van Raf Seymus, CEO: op de nieuwe [...]

Naar blog & nieuws

Ontspannen klanten