Efficiënter werken door ontspanning

Efficiëntere medewerkers bereiken meer. Zo ligt hun productiviteit hoger en ook de kwaliteit van hun werk gaat er zienderogen op vooruit. Zoals het spreekwoord zegt, kan de boog niet altijd gespannen staan. En dat is in de dagelijkse werking van een bedrijf niet anders.

De ideale pauze

Actief ontspannen is dé oplossing naar productiever en efficiënter werken. Het geeft teams een boost, en stimuleert het concentratievermogen zodat ze achteraf efficiënter kunnen werken.

Beweging en spel verlagen stresslevels tot ze weer hanteerbaar zijn. Ze zorgen voor energie en een extra lading zuurstof om er na de pauze weer volop tegenaan te gaan. En precies die zuurstof zet hersenen aan tot meer creativiteit en efficiënter werken.

Samen efficiënter werken

Samen ontspannen sloopt bovendien de muren tussen afdelingen: communicatielijnen worden korter en samenwerken lukt makkelijker en efficiënter met meer productiviteit tot gevolg. Bovendien stijgt het onderlinge vertrouwen via spel en stimuleert het medewerkers om sneller verantwoordelijkheid te nemen.

Gelukkige medewerkers zijn:

55%
creatiever
31%
productiever

Werkgevers die zorgen voor spel, werken ook aan:

  • Hogere productiviteit
    door het verlagen van stress en een betere onderlinge samenwerking
  • Meer creativiteit
    door regelmatige en actieve pauzes te stimuleren waardoor het concentratievermogen vergroot

Onze oplossingen voor meer productiviteit:

Samen kickeren in verschillende wedstrijdformules zorgt voor verbinding en makkelijkere samenwerking over afdelingsgrenzen heen. De snelle oog-handcoördinatie stimuleert het brein tot meer creativiteit.

Ping-pong biedt entertainment én veel beweging voor medewerkers van alle leeftijden. Samen lachen en bewegen laat vertrouwen groeien en verbetert de samenwerking. Dit toestel brengt spelers echt in beweging.

Airhockey speel je echt tegen elkaar. Het gaat erover de puck keihard te kaatsen. Dankzij het inox speelveld van onze toestellen vliegt de puck razendsnel, stelt hij je reacties op de proef en stimuleert hersenen en lichaam. Je op deze manier keihard afreageren werkt ontzettend ontspannend en frist je helemaal op.

Samen poolen geeft overstresste teams rust. De nodige techniek en inzicht zorgen ervoor dat de hersenen tijdelijk focussen op iets anders. Problemen die zich stelden worden nadien makkelijker opgelost. Een spel voor maximum vier spelers en ettelijke toeschouwers.

Even focussen op iets anders dan het werk? Daar is de flipperkast ideaal voor. Het is een eerder individueel gebeuren, maar door de snelle bewegingen van bal en handen worden linker- en rechterhersenhelft gestimuleerd om samen te werken. Zo is er weer ruimte voor creativiteit. Bepaalde wedstrijdformules stimuleren bovendien samenspel.

De Desk bike en Desk meeting table van WeWatt zijn een buitenbeentje in ons assortiment. Zij bieden de perfecte combo tussen efficiënt vergaderen en gezond bezig zijn. Bovendien kunnen ze bijgeplaatst worden in bestaande vegaderzalen of bureauomgevingen.

Ontdek al onze spellen

Blog & nieuws

  • Boksbal als stress relief studenten

Bewegen is goed voor iedereen

1 februari 2021|

Of het nu rustig wandelen is of beuken op een boksbal, bewegen is goed voor iedereen. Studerende studenten even uit hun bubbel halen tijdens de blok, [...]

Naar blog & nieuws

Ontspannen klanten