IT-medewerkers vinden is vandaag een uitdaging. Toch slaagt Exellys erin om zo snel beloftevolle talenten te vinden, dat deze zomer een verhuis nodig was. Dé grote voorwaarde van Raf Seymus, CEO: op de nieuwe werkplek moest ruimte zijn voor een bar met speltoestellen.

In zijn professioneel verleden ervoer Raf Seymus zelf al de voordelen van een bedrijfsbar. De spelmogelijkheden daar zorgden voor meer teamspirit en echte ontspanning. Omdat een prettige werkomgeving vandaag bovendien bijdraagt aan employer branding, wou hij dat dus ook in zijn eigen zaak.

Een break voor je brein

In tegenstelling tot een koffiepauze, stelt deze zaakvoerder, dwingt een actieve pauze zijn brein namelijk afstand te nemen: dankzij het spel moet het focussen op iets totaal anders. Hij speelt dan ook regelmatig zelf: “Het houdt me scherp en ik start terug fris aan mijn volgende taak.” Al duurt zo’n break maar 5 minuten, zijn collega’s en hij zijn er echt tussenuit geweest en kunnen daarna efficiënter werken.

Alleen maar positieve ervaringen

Doorheen de dag lijkt er altijd wel iemand te spelen. En misbruik? Heeft hij nog niet meegemaakt. Integendeel, als hij de broodnodige ontspanning op het werk uit het oog verliest en zelf minder speelt, daalt het gebruik van de toestellen uit – voor hem – onnodige schroom. Een goed signaal voor hemzelf om er terug mee aan de slag te gaan.

Talent aantrekken via employer branding

Omdat veel collega’s alleen op kantoor komen voor opleidingen, coachings of team events, is het des te belangijker dat deze in een fijne omgeving plaatsvinden. Dat blijkt te werken, want via sociale media delen de medewerkers allerlei boodschappen en beeldmateriaal. En dat zorgt voor een aanzuigeffect op nieuw talent!

Exellys koos voor partner Take 5 and Play omdat

Take 5 and Play …

  • Komt met goede voorstellen: dankzij een poll werd ook de flipperkast in de selectie opgenomen – dat is vandaag het populairste toestel.
  • Denkt mee na: het mindere gebruik van de arcade game bleek veroorzaakt door een te grote keuze aan spellen – dat werd bijgesteld.

Take 5 and Play’s leasing formule zorgt voor spel zonder zorgen:

  • Flexibiliteit: spellen kunnen gewisseld of aangepast worden en het contract is opzegbaar
  • Zekerheid: onderhoud en onderdelen worden voorzien en zijn verzekerd
  • Snelheid: de ene interventie die nodig was, vond al een dag na de melding plaats
5 tips voor een ontspannen en betere werksfeer