Dit artikel verscheen eerder op Qontact

Ontspannen, gemotiveerde en gelukkige medewerkers. Dáár tekent elke werkgever voor, ja toch? Ook bij BMW beseffen ze dat maar al te goed. Waarom, dat lees je in dit interview met Tom Troch – HR manager bij BMW Group Belux.

Lagere werkdruk, minder stress

“In 2015 hielden we onder onze medewerkers een bevraging om te peilen naar de algemene werkdruk en het stressniveau bij BMW Group Belux”, vertelt Tom. “Uit die enquête kwamen een aantal aandachtspunten naar voor. In een werkgroep werd bekeken wat wij als organisatie konden doen om de stressklachten te verminderen of om een andere werkcultuur te creëren. Een van de vragen die opdook was: waarom hebben we geen ontspanningsruimte? Dat leek ons een zeer leuk initiatief. Vervolgens gingen wij op zoek naar zowel een geschikte ruimte in ons bedrijfsgebouw als naar een tafelvoetbalspel en een pooltafel. Op die manier zijn we terechtgekomen bij Take 5 and Play, nu anderhalf jaar geleden.”

Goede investering vanaf dag één

Tom: “De kickertafel en de biljart zijn vanaf dag één een goede investering. Onze ontspanningsruimte wordt tijdens de middag en ook ‘s avonds heel vaak benut. De medewerkers van BMW Group Belux gaan er echt wel een potje tafelvoetbal spelen of een partijtje poolen. We merken dat dit enerzijds helpt tegen de werkdruk en anderzijds de teamspirit bevordert. Bovendien bewegen onze mensen meer wat ze fitter maakt. Er worden zelfs regelmatig tafelvoetbaltoernooien georganiseerd waarbij medewerkers van verschillende afdelingen samenkomen. En dat leeft toch in onze organisatie. Al snel is in de ontspanningsruimte ook een pingpongtafel geplaatst omdat daar ook vraag naar was.”

Professioneel en kwalitatief

“We hebben niet alleen voor Take 5 and Play gekozen omwille van de zeer scherpe prijs, maar ook voor het professionalisme van Tom en Rudi. Dat is eens te meer tot uiting gekomen bij de levering van de amusementsspelen en de opvolging. Als wij erom vragen of als er een herstelling moet gebeuren, komen zij meteen, terwijl Bornem toch een eind van Limburg ligt. Het tafelvoetbalspel en de pooltafel zijn kwalitatief heel goed. Ook hebben we een aantal reserve-onderdelen gekregen voor de biljartstokken en extra mannetjes voor de kickertafel. Zo kunnen wij onszelf snel depanneren mocht dat nodig zijn. Onze samenwerking met Take 5 and Play is echt een positieve ervaring”, besluit Tom.