Spelenderwijs werken aan het team 2018-07-10T14:57:39+00:00

Spelenderwijs werken aan het team

Samen spelen is pure teambuilding: medewerkers leren elkaar kennen over afdelingsgrenzen heen. Netwerken groeien en het onderling vertrouwen ook. Dat bevordert een goede werksfeer en verlaagt afwezigheidscijfers en stress.

Die sfeer straalt ook af op de buitenwereld. Ontspannen medewerkers zijn mede-merkers die hun werkgever mee promoten. Dat is belangrijk, want talent kiest vandaag eerder voor een ideale werkplek dan voor een droomjob.

Als vertrouwen groeit, groeit ook de betrokkenheid. Betrokken medewerkers voelen zich deel van de organisatie: ze denken mee en nemen verantwoordelijkheid.

Gelukkige medewerkers zijn:

0x
minder ziek
0x
zo loyaal

Bron: www.peoplesphere.be

Spelen op het werk zorgt ook voor:

  • Betere werksfeer
    en meer motivatie
  • Sterkere teams
    met meer vertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel
  • Meer loyaliteit, sterkere employer branding voor jong talent, minder absenteïsme, betere samenwerking, meer productiviteit en meer plezier.

Take 5 and Play’s speciale selectie voor meer teamspirit:

Samen kickeren in verschillende wedstrijdformules zorgt voor verbinding en makkelijkere samenwerking over afdelingsgrenzen heen. De snelle oog-handcoördinatie stimuleert het brein tot meer creativiteit.

Samen poolen geeft overstresste teams rust. De nodige techniek en inzicht zorgen ervoor dat de hersenen tijdelijk focussen op iets anders. Problemen die zich stelden worden nadien makkelijker opgelost. Een spel voor maximum vier spelers en ettelijke toeschouwers.

Darts vergt hoge concentratie en een goeie oog/handcoördinatie. Door de samenwerking tussen linker- en rechter hersenhelft wordt creativiteit gestimuleerd. Verschillende spelformules houden het afwisselend voor maximum 8 personen. Een plezant spel, dat ook spelers van verschillend kaliber perfect samenbrengt.

Golfbiljart wordt ook toppenbiljart, stoppenbiljart of topbiljart genoemd. Het is een zeer tactisch spel waar kracht alleen niet voldoende is: terwijl je aanvalt mag je de verdediging niet uit het oog verliezen. Het ontwikkelt dus ruimtelijk inzicht en het gebruik van effect.

Even focussen op iets anders dan het werk? Daar is de flipperkast ideaal voor. Het is een eerder individueel gebeuren, maar door de snelle bewegingen van bal en handen worden linker- en rechterhersenhelft gestimuleerd om samen te werken. Zo is er weer ruimte voor creativiteit. Bepaalde wedstrijdformules stimuleren bovendien samenspel.

Blog & nieuws

Proximus: Van kickertafel naar betrokken teams

9 mei 2018|0 Comments

Zoals vele andere bedrijven zit ook Proximus in volle transformatie. Vooral de digitalisering en nieuwe technologieën veranderen continu de werksituatie. Proximus beschouwt deze veranderingen als opportuniteit. Het erkent dan ook dat de veerkracht van de [...]

  • BMW kiest voor Take 5 an dPlay

Interview: Waarom BMW Group Belux kiest voor Take 5 and Play

15 april 2018|0 Comments

Dit artikel verscheen eerder op Qontact Ontspannen, gemotiveerde en gelukkige medewerkers. Dáár tekent elke werkgever voor, ja toch? Ook bij BMW beseffen ze dat maar al te goed. Waarom, dat lees je in dit interview [...]

RTBF toont hoe Easi zijn medewerkers bedankt

7 augustus 2017|0 Comments

Om zijn medewerkers te bedanken voor al hun inspanningen organiseert Easi onder andere een jaarlijkse "Recognition Day". In het kader daarvan trakteren de managers hun medewerkers op hapjes en stuurde Take 5 and Play [...]

Ontspannen klanten