Dit artikel verscheen eerder op STERCK

Rajapack is de nummer één in verpakkingen van Europa. Momenteel maken ze een ontzettend sterke groei door. Niet enkel op vlak van omzet, maar ook in aantal  medewerkers. Om hun 200 medewerkers meer aan te bieden dan een aangename werkplek en een goed loon, werden onlangs de refters vernieuwd. Twee kickertafels en een elektronische darts van Take 5 and Play zijn de aandachtstrekkers van de renovatie.

Medewerkers aantrekken

Daarmee wil Rajapack hun bedrijfscultuur een boost geven en zo makkelijker werknemers behouden en nieuwe medewerkers aantrekken. Vroeger was de refter een ruimte met enkele tafels, stoelen en een koffiemachine. Vandaag is er een mooi uitgeruste keuken, tv, muziekinstallatie, twee gepersonaliseerde Rajapack-kickertafels en een darts.”

Flexibiliteit troef

Take 5 and Play uit Beringen stond in voor de tafelvoetbal en darts. “Ik kende het bedrijf niet, maar stuitte na een online zoektocht op hun website. En marketing manager Bart Lambrecht kende het bedrijf wél. Ik vond het vooral overtuigend dat je de tafelvoetbal ook kon huren”, zegt Erik Tomsin. “Daarmee maken we het verschil”, zegt Tom Verluyten van Take 5 and Play. “We verhuren professionele kickertafels, flipperkasten, pooltafels, darts, airhockey, … Onze klanten mogen zelfs één keer per jaar kosteloos een spel wisselen.”

Gepersonaliseerde kickertafels

Rajapack koos voor twee gepersonaliseerde kickertafels. “Take 5 and Play dacht actief mee over de verschillende mogelijkheden. We kregen heel veel digitale voorbeelden”, zegt marketingmanager Bart Lambrecht. “We zijn bovendien erg tevreden met het resultaat. De kickertafels hebben de kleuren van onze huisstijl. Zelfs de voetbalmannetjes zijn volledig gepersonaliseerd. Aan de buitenkant staat niet enkel ons logo, maar ook tekeneningen van diverse verpakkingsmaterialen.”

Multi-inzetbaar

De speltoestellen staan dan wel in de nieuwe eetzaal, ze zullen niet enkel tijdens de middagpauze gebruikt worden. Net als Take 5 and Play klant Proximus heeft Bart Lambrecht plannen om binnenkort ook een toernooi te organiseren. “Bijvoorbeeld tussen magazijniers en directie. Het gaat simpelweg mensen samenbrengen. Daarnaast is het een ijsbreker voor nieuwe medewerkers. En misschien gaan we het zelfs tijdens meetings of na de werkuren gebruiken.” besluit Bart Lambrecht.