BRENG WERKPLEZIER NAAR JE BEDRIJF

Gelukkige en tevreden medewerkers presteren beter op de werkvloer. Dat tonen studies van hr-experts keer op keer aan. Maar hoe zorg je ervoor dat je personeel tevreden blijft? Een toverformule bestaat niet, maar samen plezier maken is al een reuzenstap in de goeie richting. En laat fun en plezier nu net de specialiteit zijn van Take 5 and Play uit Paal.

Download GRATIS infographic: 5 tips voor een ontspannen werksfeer

Plezier op de werkvloer. We hebben het hier niet over een peperdure teambuildingdag die bedrijven soms organiseren. Want af en toe zo’n dagje uit is onvoldoende om een hecht team te smeden. Laat staan om de dagelijkse stress weg te spoelen. Een amusementsspel in huis halen is veel slimmer. Een wat? Zaakvoerder Tom Verluyten vertelt: “Tafelvoetbal, pool, darts of tafeltennis doen wonderen op de werkvloer. Of heb je liever een flipperkast en van die coole Arcade-games?”

Muren slopen

Maar er moet toch gewerkt worden, hoor ik je nu denken. En plezier maken doe je toch ná de werkuren? Medezaakvoerder Rudi Maes verduidelijkt: “Het is belangrijk dat je medewerkers zich kunnen ontspannen tijdens hun pauzes. Dat levert ook voor je bedrijf alleen maar voordelen op. Uit studies blijkt dat tevreden werknemers 31 procent productiever zijn, 55 procent creatiever werk afleveren en tot 2 keer minder afwezig zijn door ziekte. Bovendien is een gelukkige werknemer een hondstrouwe werknemer. Anders gezegd: je houdt de opgebouwde knowhow in je bedrijf. Daarbij komt nog dat de war for talent genadeloos is in sommige sectoren. De knapste koppen kiezen ervoor om te werken in een organisatie waar ze zich helemaal thuis voelen. Een bedrijf waar af en toe tijd is voor een spelletje heeft vaak een streepje voor. Ten slotte is er nóg een groot voordeel van amusementsspellen op de werkvloer: ze slopen de muren tussen afdelingen en mensen. Neem bijvoorbeeld tafelvoetbal. Iemand van de afdeling Marketing staat zij aan zij met een collega van IT. Als die medewerkers even later aan een gezamenlijk project werken, communiceren ze opener en directer. Vaak met een beter projectresultaat als gevolg.”

Spel zonder zorgen

Een struikelblok voor veel bedrijven is misschien de rompslomp die erbij komt kijken wanneer je zulke amusementsspellen in huis haalt. Waar vind je ze? Hoe moet je ze onderhouden? En wat als er iets stuk gaat of je wilt een toestel vervangen? “Take 5 and Play verlost je van die rompslomp”, vertelt Tom. “Via onze abonnementsformules zorgen wij voor regelmatig onderhoud en krijg je wisselstukken zoveel als nodig. Samen met onze klanten ontwikkelen we bovendien programma’s rond de amusementsspellen, zodat ze ook echt gebruikt worden en opbrengen. En we personaliseren de spellen met je logo of huisstijl. Trouwens, ook voor bedrijfsevents zoals beurzen, opendeurdagen of personeelsfeestjes zijn amusementspellen top.”

Download GRATIS infographic: 5 tips voor een ontspannen werksfeer