Spelplezier op de werkvloer 2018-07-10T14:53:27+00:00

Spelplezier op de werkvloer

Amusementsspelen op het werk? Die zorgen voor ideale pauzes waarin je actief kunt ontspannen. Leuk voor het spel op zich, maar ook voor je algemeen welbevinden! Ontspannen medewerkers hebben meer veerkracht en kunnen dus beter tegen een stoot.

Door samen plezier te maken leer je collega’s op een andere manier kennen. Dat draagt positief bij tot de algemene werksfeer. Bovendien ontmoet je via speltoestellen heel ongedwongen en gemakkelijk ook collega’s uit andere afdelingen – en dat is fijn als je later moet samenwerken.

Daarvoor heb je niet eens zoveel nodig: een hoekje in de kantine volstaat. En is er meer ruimte? Dan is the sky the limit en richten we desgewenst een speelhal in!

Gelukkige medewerkers blijken:

0%
meer kans te maken op een promotie
0%
minder vaak moe te zijn op het werk
0%
meer te verkopen

Bron: www.growthengineering.co.uk

Medewerkers die in hun pauzes kunnen spelen

  • Zijn meer ontspannen en veerkrachtiger
    zodat ze kunnen bijdragen aan een wendbaardere organisatie
  • Hebben een groter netwerk
    wat hen meer betrokken maakt en beter doet samenwerken
  • Komen liever werken en blijven makkelijker aan boord

Take 5 and Play’s speciale selectie voor meer werkplezier:

Samen kickeren in verschillende wedstrijdformules zorgt voor verbinding en makkelijkere samenwerking over afdelingsgrenzen heen. De snelle oog-handcoördinatie stimuleert het brein tot meer creativiteit.

Darts vergt hoge concentratie en een goeie oog/handcoördinatie. Door de samenwerking tussen linker- en rechter hersenhelft wordt creativiteit gestimuleerd. Verschillende spelformules houden het afwisselend voor maximum 8 personen. Een plezant spel, dat ook spelers van verschillend kaliber perfect samenbrengt.

Even focussen op iets anders dan het werk? Daar is de flipperkast ideaal voor. Het is een eerder individueel gebeuren, maar door de snelle bewegingen van bal en handen worden linker- en rechterhersenhelft gestimuleerd om samen te werken. Zo is er weer ruimte voor creativiteit. Bepaalde wedstrijdformules stimuleren bovendien samenspel.

Een arcade game speel je alleen, tegen jezelf of tegen de hoge scores van collega’s. De nostalgie naar eerste versies van Donkey Kong, Pac-Man of Mario Bros. spreekt velen nog aan: ze zijn intuïtief en makkelijk te spelen. Bijkomend voordeel? Ze brengen linker- en rechter hersenhelft terug helemaal in balans.

Blog & nieuws

Proximus: Van kickertafel naar betrokken teams

9 mei 2018|0 Comments

Zoals vele andere bedrijven zit ook Proximus in volle transformatie. Vooral de digitalisering en nieuwe technologieën veranderen continu de werksituatie. Proximus beschouwt deze veranderingen als opportuniteit. Het erkent dan ook dat de veerkracht van de [...]

  • BMW kiest voor Take 5 an dPlay

Interview: Waarom BMW Group Belux kiest voor Take 5 and Play

15 april 2018|0 Comments

Dit artikel verscheen eerder op Qontact Ontspannen, gemotiveerde en gelukkige medewerkers. Dáár tekent elke werkgever voor, ja toch? Ook bij BMW beseffen ze dat maar al te goed. Waarom, dat lees je in dit interview [...]

Take 5 and Play in STERCK magazine

25 september 2017|1 Comment

BRENG WERKPLEZIER NAAR JE BEDRIJF Gelukkige en tevreden medewerkers presteren beter op de werkvloer. Dat tonen studies van hr-experts keer op keer aan. Maar hoe zorg je ervoor dat je personeel tevreden blijft? Een toverformule [...]

Ontspannen klanten