De ideale pauze 2017-11-09T21:42:42+00:00

De ideale pauze

Actief ontspannen geeft teams een boost, en stimuleert ook het concentratievermogen.

Beweging en spel verlagen stresslevels tot ze weer hanteerbaar zijn. Ze zorgen voor energie en een extra lading zuurstof. En precies die zuurstof zet hersenen aan tot meer creativiteit.

Samen ontspannen sloopt bovendien de muren tussen afdelingen: communicatielijnen worden korter en samenwerken lukt makkelijker. Het onderlinge vertrouwen dat werd opgebouwd via spel, stimuleert medewerkers om makkelijker verantwoordelijkheid te nemen.

Gelukkige medewerkers zijn:

55%
creatiever
31%
productiever

Bron: www.peoplesphere.be

Werkgevers die zorgen voor spel, werken ook aan:

  • Hogere productiviteit
    door het verlagen van stress en een betere onderlinge samenwerking
  • Meer creativiteit
    door regelmatige en actieve pauzes te stimuleren waardoor het concentratievermogen vergroot

De ideale pauze voor meer productiviteit:

Samen kickeren in verschillende wedstrijdformules zorgt voor verbinding en makkelijkere samenwerking over afdelingsgrenzen heen. De snelle oog-handcoördinatie stimuleert het brein tot meer creativiteit.

Ping-pong biedt entertainment én veel beweging voor medewerkers van alle leeftijden. Samen lachen en bewegen laat vertrouwen groeien en verbetert de samenwerking. Dit toestel brengt spelers echt in beweging.

Airhockey speel je echt tegen elkaar. Het gaat erover de puck keihard te kaatsen. Dankzij het inox speelveld van onze toestellen vliegt de puck razendsnel, stelt hij je reacties op de proef en stimuleert hersenen en lichaam. Je op deze manier keihard afreageren werkt ontzettend ontspannend en frist je helemaal op.

Samen poolen geeft overstresste teams rust. De nodige techniek en inzicht zorgen ervoor dat de hersenen tijdelijk focussen op iets anders. Problemen die zich stelden worden nadien makkelijker opgelost. Een spel voor maximum vier spelers en ettelijke toeschouwers.

Even focussen op iets anders dan het werk? Daar is de flipperkast ideaal voor. Het is een eerder individueel gebeuren, maar door de snelle bewegingen van bal en handen worden linker- en rechterhersenhelft gestimuleerd om samen te werken. Zo is er weer ruimte voor creativiteit. Bepaalde wedstrijdformules stimuleren bovendien samenspel.

Ontspannen klanten